IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat

Referat: Forshaga IF - IF Karlstad Fotbollutveckling

Ett soligt Ängevi tog emot oss på lördagen. En bra dag för fotboll och förhoppningsvis några positiva svar inför serietarten om 14 dagar. Det var vår enda träningsmatch mot en seriekollega och därför intressant att få se vad vi kan ha att vänta oss i serien. Forshaga är nykomlingar i serien efter att ha vunnit värmlandsfyran klart förra säsongen.

Matchen blev som förväntat där vi har mycket av bollinnehavet och Forshaga som väljer ett lågt försvarsspel för att satsa på snabba kontingar. Vi vårdar bollen bra och har bra kontroll på Forshagas omställningar. Vi hotar framförallt på vår vänsterkant där Darko snabbt får övretaget på sin back. Vi gör också ett mål på ett inspel från högerkanten, men bollen hinner tyvärr gå över kortlinjen innan innlägget slås.

Efter 20 minuters spel uppstår en situation där Elias nickar tillbaka lite för svagt till Bob i målet och i samband med det rycker sin motståndare i armen. Klar frispark, men domaren väljer att även dra fram det röda kortet då han bedömer det vara ett friläge. Tveksamt och lite hårt dömt, men som alltid är det domaren som dömer. Elias får lomma av planen, men tränarna är överens om att vi får ta in en ersättare, vilket blir William. Forshaga får en frispark 2 meter utanför starffområdet mitt framför målet. Det bli ett lågt skott , som går förbi muren men Bob räddar säkert.

Resten av halvleken blir ett ställningskrig där vi har mest boll och Forshaga försvarar sig bra. Vi kommer till lite halvlägen, men Handel i Forshagamålet sätts inte på några större prov. 0-0 i halvlek speglar matchen väl. Andra halvlek blir ungefär som den första med undantaget att det blir ett mål. Dessvärre är det Forshaga som gör det. Det görs på ett anfall som är ganska harmlöst och det görs på ett typiskt Forshagasätt. Forshaga sätter ut bollen på sin vänsterkant där de slår ett tidigt inlägg mitt på vår planhalva. Inlägget är riktat på Forshagas kanonjär Niklas Bengtsson. Han är även den enda Forshagaspelaren i straffområdet. Av någon anledninng är han där helt själv med 10 meter till närmaste försvarare. Inlägget landar perfekt på Bengtssons högerfot och nästa tillslag förpassar bollen kliniskt i nät.

Under de återstående 10 minuterna händer inte så mycket som inte hänt förut. När domaren blåser för full tid har Forshaga fått svaret att de kan försvara sig väl och ta poäng av sina seriekonkurrenter. Vi har tyvärr inte hittat nycklarna att låsa upp en parkerad buss. Då vi troligtvis kommer att få spela flera matcher av den här karaktären i seriespelet är det viktigt att vi skapar verktygen för att dyrka upp lågt stående försvar. Men som alltid ger träningsmatcherna material att arbeta vidare med i kommande träningsvecka.

På långfredagen är det dags för genrepet mot Karlslund på bortaplan. Det ser vi fram emot.